Hírek, aktualitások

Vízilabda: Eb-ezüstérmes a női ifi csapat!

Szerző: mvlsz.hu - nupi.hu - 2011. augusztus 29.

image.jpg

A Madridban megrendezett női ifjúsági Európa-bajnokság záró napján a magyar válogatott 11:4 arányú vereséget szenvedett a döntőben Görögország csapatától, ezzel ezüstérmet szerzett. A kontinensviadalon 16 nemzet U17-es leányai vettek részt.

 

Görögország-Magyarország 11:4 (2:1((2:1)(4:1)(3:1)
Góllövőink: Garda 2, Illés, Gémes

A torna harmadik helyén a spanyol válogatott végzett, miután 12–8-ra győzött Oroszország ellen.

U17-es leány Európa-bajnokság, Madrid, elődöntő

Spanyolország–Magyarország 6-7 (1-3, 2-1, 1-2, 2-1)
Gól: Vicente Zuniga, Cuesta, Llaquet, Esforzado, Rovirosa, Garcia 1, ill. Gurisatti 4, Illés, Miskolczi, Zigler 1.

U17-es leány Európa-bajnokság, Madrid, rájátszás:
Elődöntők: Oroszország–Görögország 7-12, Spanyolország–Magyarország 6-7. 
Az 5-8. helyért: Olaszország–Hollandia 11-9, Szerbia–Csehország 10-13.
A 9-12. helyért: Szlovákia–Nagy-Britannia 6-20, Franciaország–Németország 7-6. 
A 13-16. helyért: Svédország–Ukrajna 10-7, Portugália–Törökország 9-4.

 

Az mvlsz.hu beszámolója a kezdetekről...

 

Csapatunk 2011. 08. 19-én érkezett meg Madridba az U17-es Európa Bajnokságra, ahol 16 nemzet képviselteti magát. A földet érés óta besűrűsödött események sem akadályozhatták meg a felkészülésből hátramaradt feladatok elvégzését (Erő, Úszás 16, mentáltréning, videózás, stb…).

A körülmények teljes mértékben ideálisnak mondhatók (Pl.:  az uszoda öt perc járásra van a szállástól) az egy más kérdés, hogy a létesítmény bejáratának megtalálása komoly feladat elé állította stábunkat.

Az érkezés utáni napokban az edzések mellett alkalmunk nyílt ismerkedni Madrid nevezetességeivel.

 

A város ezekben a napokban adott otthont egy világifjúsági találkozónak, amin másfél millió ember vett részt. Az utcákat táncoló, éneklő fiatalok népesítették be. Ebben a zenétől, vidámságtól, átitatott légkörben, ” csodával határos módon”, megjelent a Pápa (éppen jól jött az áldás). Mint utólag megtudtuk, ezekben a napokban tett látogatást Madridban. Az egész csapatot megragadta ez a fantasztikus élmény.

 

Women’s  European Junior Watter Polo Championships, Madrid (ESP), Centro Natació:

 

A 16 csapat 4 négyes csoportba van beosztva:

 

Group A

1. SRB

2. NED

3. HUN

4. UKR

 

Group B

1. GRE

2. ESP

3. SWE

4. GER

 

Group C

1. RUS

2. POR

3. FRA

4. SVK

 

Group D

1. CZE

2. GBR

3. TUR

4. ITA

 

 

Ráhangolódás:

Az első mérkőzések, SRB-HUN, URK-HUN nem bizonyultak komoly megmérettetésnek, de arra mindenképpen alkalmasak voltak, hogy az utolsó pontosításokat megkapja a csapat. Tudták a lányok minden eddig tanult, gyakorolt játékelemre szükség lesz a hollandok ellen. Tudtuk mi is.

 

SRB-HUN 7-27

 

Góllövők: Gurisatti Gréta  6, Illés Anna  3, Farkas Kata 3, Kövesdi Vivien 2, Miskolczi Kitti 3, Gémes Alexa 1, Garda Krisztina 2, Hajor Orsolya 5, Dombrádi Fruzsina 2.

Ember előny: 2/2, 5m: 1/1.

Hátrány: 1/1, 5m: 0/0.

 

UKR-HUN 0-32

 

Góllövők: Gurisatti Gréta  1, Illés Anna  2, Farkas Kata 2, Kövesdi Vivien 2, Miskolczi Kitti 6, Gémes Alexa 2, Garda Krisztina 1, Hajor Orsolya 6, Dombrádi Fruzsina 6, Ziegler Diána 2, Lengyel Dominika 2

Ember előny: 4/3, 5m: 0/0.

Hátrány:2/0, 5m: 0/0.

 

Akkor kezdődhet az EB…

 

Sziesztából ébredő, fülledt meleg városban kezdte meg a magyar U17-es női válogatott, az oly régen várt hollandok elleni utolsó csoport mérkőzését. Két hónapja vártuk ezt a napot. Az EB felkészülés kezdete óta, miután Hollandiában, Dordrechtben megkaptuk az első pofonokat, és a mércét.

Az egész felkészülésünket erre a mérkőzésre építettük…

A meccs fegyelmezett játékkal kezdődött. A csapat tette a dolgát. Az első negyed 3-2 ide. Örültünk az előnynek, de mindenki érezte, hogy ez tényleg baromi nehéz lesz, viszont azt is láttuk, hogy a fegyelmezett játék eredményes lehet. Ellenfeleink is belátták, hogy ez a csapat nem a Dordrechti, így a második negyedre ráerősítettek (2-2).

Még mindig egy gólos előny. Az egyenletes, fegyelmezett munka meghozta gyümölcsét, a harmadik negyedet 4-1-re hoztuk.

A utolsó periódus legnagyobb feladata az volt, hogy az eddig megszerzett előnyt, nyugodt játékkal megtartsuk.

Megszólalt a síp és elkezdődött a befejező rész. A holland csapat kapkodva, izgulva próbálta pörgetni a játékot. Ennek eredményeként egyre több hibát vétetek. A mi játékunk továbbra is egyenletes maradt, ennek megfelelően az utolsó negyedet is megnyertük (2-1). A vége 11-6 ide!!!

Hatalmas öröm a parton, a vízben. Az egész csapat tudta, tudja jól, hogy a neheze még csak most kezdődik, az öröm mégis jogos, mert ez az öröm az izzadtságos munka dicsérete.

 

NED- HUN 6-11

 

Góllövők: Gurisatti Gréta  2, Farkas Kata 2, Kövesdi Vivien 1, Miskolczi Kitti 1, Gémes Alexa  2, Hajor Orsolya 1, Dombrádi Fruzsina 1, Ziegler Diána 1,

Ember előny: 5/4, 5m: 0/0.

Hátrány:5/2, 5m: 4/1.

 

A jutalom egy éjszakai városnézés a spanyolhon fővárosában. A fényárban úszó város teljesen új arcát tárja elénk. A nappal is zsúfolt utcák és terek embertömege szinte megkétszereződik. Utcazenészek, élőszobrok, rendőröket gazella szemekkel figyelő árusuk, pazar áruházak között sétálgatunk. Isszuk a főváros izgalmas esti életét. A lányok hamar átveszik ezt a fantasztikus hangulatot és utcazenésznek állnak. Kórusban énekelik a csapat által szerzett indulót, és más dalokat. Néptánc bemutatóra is vállalkoznak. A rögtönzött műsor sikerét misem mutatja jobban, mint hogy a csapat 10 Euro-t keresett fél óra alatt. J Ezekkel az emlékezetes pillanatokkal búcsúztattuk el ezt a szép és eredményes napot.Kapcsolódó galéria:


Kapcsolódó linkek:

Keresés a hírek között

Keresett kifejezések:

2011 augusztusi híreink

Kemény Ferenc Sportiskola és Általános Iskola néven működik tovább Eger sporttagozatos általános iskolája, az egykori 10-es. Az intézmény az Egri Városi Sportiskola bázisát adja, emellett a közoktatási típusú iskolák között országosan a harmadik legjobbnak bizonyult a 2011 áprilisában tartott egri díjkiosztó gálán.

Sikeresen szerepelt a MOL Kajak-kenu Világbajnokságon a magyar válogatott. A keretben több U23-as, ifjúsági korú, Héraklészes, vagy a programnak korábbi támogatottja is megméretett, az érmes helyezések számához hozzájárult. A vébén 12 Héraklészes és összesen 3 KSI-s vett részt. Ezúttal egy képgalériát is bemutatunk.

A Madridban megrendezett női ifjúsági Európa-bajnokság záró napján a magyar válogatott 11:4 arányú vereséget szenvedett a döntőben Görögország csapatától, ezzel ezüstérmet szerzett. A kontinensviadalon 16 nemzet U17-es leányai vettek részt.

Az alábbiakban a Magyar Röplabda Szövetség Szakmai Kollégiumának tájékoztatóját olvashatják az Edzői licencekről és a továbbképzésről. A továbbképzésen való részvételért külön díj nem fizetendő, mivel az a Sport XXI. Program támogatásával valósul meg.

Nyáron a KSI SE-ben fiú kézilabda-szakosztály alakult. Az együttes szakvezetőjét, Szabó Lászlónét, mesterfokozatú okleveles szakedzőt kérdezte az utanpotlassport.hu portál a kezdetekről. A cikket teljes terjedelmében, változtatás nélkül közöljük.

Három olimpiai számban indul a 12 fős magyar válogatott a bledi olimpiai kvalifikációs evezős-világbajnokságon. A keretben Héraklészesek is jelen vannak. A hazai szövetség (MESZ) sajtótájékoztatóján elhangzott, hogy elsősorban a Simon, Juhász kormányos nélküli kettestől és a Varga, Galambos könnyűsúlyú kétpárevezőstől várják az ötkarikás indulási jog kiharcolását.

Információs központban várja a Magyar Antidopping Csoport az érdeklődőket az augusztus 23-án, Szombathelyen kezdődött, e héten zajló kadet birkózó világbajnokságon. A kampány lényege, hogy minél több nemzetközi és hazai sporteseményen legyen doppingellenes felvilágosítás, amelynek során a megelőzésről, a hatályos Tiltólistáról és a doppingellenőrzés lényegéről adnak széleskörű információt a Csoport munkatársai.

A 2011-12-es tanévtől Zugló önkormányzatának fenntartásába kerül a Csanádi Árpád Általános Iskola, Sportiskola, Középiskola és Pedagógiai Intézet. A a kiemelkedő hagyományokkal rendelkező iskola nemcsak Zuglónak és a fővárosnak, hanem olimpiai, világ- és Európa-bajnokai révén Magyarországnak is hírnevet szerzett. Az intézmény - az általuk kidolgozott és akkreditált sportiskolai tanterv révén - szinte valamennyi magyarországi sportiskola sportszakmai munkáját segíti.

A hétvége egyik nagy meglepetésembere és a MOL Kajak-Kenu Világbajnokság legfiatalabb női érmese (C-2 500 m, 3. hely) Takács Kincső lett, aki vasárnap átvehette a MOL különdíját. Szeptemberben ünnepli 18. születésnapját.

Az elmúlt tíz év legjobb szereplését produkálta a magyar Universiade-csapat Sencsenben, hiszen 151 ország 7132 sportolója vett részt a 26. nyári Universiadén. Több éremmel zártunk...

A magyar kadett birkózók eddig 73 érmet, köztük 19 aranyat szereztek a világbajnokságok történetében, és Szombathelyen a huszadik győzelem elérésében bízik a válogatott. A kedden kezdődő, vasárnapig tartó vb sajtótájékoztatóján elhangzott az is, hogy az Aréna Savariában jelen állás szerint 53 ország közel 700 versenyzője lép szőnyegre, de a létszám még nőhet.

A Nemzeti Sport Intézet Sport XXI. Programjának keretén belül az idei évben a Magyar Röplabda Szövetség megkezdte a következő korosztályos válogatott kialakítását. A júliusi, gödöllői tábor után, ezúttal augusztus végén, Izsákon kerül sor. A tábor keretein belül a fiatalok elmennek Kecskemétre, ahol találkoznak a felnőtt válogatottal, majd megnézik a Magyarország-Litvánia férfi felnőtt olimpiai selejtező mérkőzést.

Kovács Zsófia kitűnő tiszaújvárosi szereplése után Lausanne-nak vette az irányt, ugyanis ezen a hétvégén rendezték a sprinttávú triatlon vb-t, ahol a 71 fős mezőnyből a 36. helyen ért célba.

Megjelent a NUPinfo júliusi száma, mely honlapunkról letöltve pdf formátumban is olvasható. A tartalmak köz olvashatnak más mellett az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál (EYOF) magyar vonatkozásairól is.

Az egyik legrangosabb junior tornára került sor a hétvégén Berlinben, a viadalon a KSI judokája, Tóth Krisztián ezüstérmet szerzett. A tavalyi junior-világbajnokság bronzérmese a 81 kilogrammosok negyvenöt fős mezőnyében lengyel, svéd, izraeli és orosz ellenfelét legyőzve menetelt a fináléig, ahol a tavalyi Eb-bronzérmes orosz Albert Kosztojevtől kapott ki hosszabbításos mérkőzésen.

A sikeres magyar szereplések folytatásaként Orbán Éva női kalapácsvetésben második lett, majd a 110 gátas Baji Balázs és a súlylökő Márton Anita révén egy hatodik és egy hetedik hely a szombati magyar mérleg a kínai Sencsenben (Shenzhen) zajló Universiadén, az egyetemi és főiskolás sportolók világjátékán. Hétfőn tekvondóban és sportlövészetben újabb bronzérmek születtek.

Bronzérmet nyert pénteken Földházi Zsófia az ifjúsági korú öttusázók isztambuli világbajnokságán. A lányok csapatban negyedikek lettek, a fiúknál egyéniben és csapatban egyaránt hatodik hely jutott.

Folytatják sikeres szereplésüket a nyári Universiádén résztvevő magyar egyetemisták és főiskolások. A shenzheni világjátékokon Cseh László újabb aranyérmet szerzett, a Héraklészes futó, Deák Nagy Marcell szintén a dobogó tetejére állhatott, a párbajtőrözők harmadikok lettek. Nagy Péter súlyemelésben aratott.

Augusztus 23. és 28. között rendezik meg az idei judo világbajnokságot, az olimpiai kvalifikációs sorozat egyik legfontosabb, legtöbb pontot adó eseményét. A párizsi világbajnokságon hatalmas mezőny vesz részt, az előzetes nevezések alapján 136 ország 949 versenyzője lép tatamira! A KSI-t Baczkó Bernadett és Joó Abigél képviseli.

Egy ötödik, egy hetedik és két nyolcadik hely a magyarok mérlege a keddi napon a shenzheni universiádén. A KSI tornásza, Hidvégi Vid nyolcadikként zárt.

A két egykori héraklészes, Cseh László és Szényi Péter révén két aranyérmet szerzett a magyar küldöttség a 26. nyári Universiade második napján: az úszók világklasszisa 200 pillangón diadalmaskodott, míg párbajtőrvívónk az egyéniben remekelt. Az exKSI-s Krizsán Szabolcs judóban hetedik lett.

A Maróczy Géza Központi Sakkiskolás Péczely Sebastian Zsombor az EU-Bajnokságon az első helyen végzett! Idén is Mureckben rendezték meg a sakktornát, amelyen 27 nemzet 160 versenyzője képviseltette magát; a tíz magyar versenyző közül három MGKSI-s volt.

Szerdán kezdődik, vasárnapig tart az idei - talán - legnagyobb hazai sportesemény, a Szegedi MOL Olimpiai Kvalifikációs Kajak-kenu Világbajnokság. A Matyi-éri pályán 48 magyar versenyző ül hajóba, köztük többen még a Héraklész Program támogatottjai. Rekordnak számító, 94 ország több mint 1300 versenyzője vesz részt a szegedi versenyen.

A tíz fős magyar válogatott a Bajnokprogramos Polyák Krisztina és Palej Tibor révén két hetedik helyezéssel zárta a kijevi ifjúsági világbajnokságot. A vb éremtáblázatát a várakozásoknak megfelelően Japán zárta az élen, a távol-keletiek fölénye már-már nyomasztó volt, második helyen Oroszország, a harmadikon pedig Grúzia zárt. A magyar válogatott nem tudott felkerülni az éremtáblázatra.

A 46 kilós Lévai Zoltán bronzérmet nyert a kadet kontinensbajnokság utolsó versenynapján. A fiatalok szépen teljesítettek Varsóban: a hölgyek három-, a fiúk egy bronzérmet szereztek; így négy bronzérem, egy ötödik és egy nyolcadik hely a magyar mérleg.

Pap Eszter második lett a junior Európa Kupa-futamon, amelyet a tiszaújvárosi Triatlon Nagyhét keretében szombaton rendeztek.

Megvannak az első magyar érmek a varsói kadet birkózó kontinensbajnokságon: a hölgyek eddig három bronzérmet szereztek. A fiatalok sokat nem pihenhetnek: augusztus végén Szombathely látja vendégül a korosztály legjobbjait - immár világbajnoki szinten.

A Magyar Edzők Társasága által szervezett V. Országos Kongresszusra a Pécsi Tudományegyetemen 2011. október 27-én és 28-án kerül sor. A témák között az utánpótlás-nevelés is szerepel. Előadónak még a napokban lehet jelentkezni.

A Nemzeti Sport Intézet kutató munkatársai ismét részt vettek a négyévente megrendezésre kerülő FEPSAC kongresszuson. A kongresszus tudományos bizottsága a beadott tanulmányokat elfogadta, magasra értékelte és a konferencia történetében első magyar kutatócsoportként felkérte munkatársainkat, hogy egy önálló szimpózium keretén belül mutassák be kutatási eredményeiket.

Az ukrán fővárosban, Kijevben rendezik meg a második ifjúsági világbajnokságot, amelyen tíz reménység képviseli Magyarországot. Az első korosztályos vb-t két esztendeje Budapesten, a Papp László Sportarénában rendezték meg, 528 indulóval; akkor a legeredményesebb magyar judoka - ezüstérmével - a KSI-s Tóth Krisztián volt. A küzdelmek csütörtökön négy súlycsoportban kezdődnek meg, a mieink közül a prágai junior Európa-kupán ezüstérmes paksi Pupp Réka lép tatamira az első napon.

Augusztus 10-én délután az egri Városházán tart nyilvános konzultációt Lukács Zsuzsanna, a Nemzeti Sport Intézet főigazgató-helyettese. A téma a látványsportok sportfinanszírozása, a társasági adó címkézésének kérdései.

Czene Attila sportért felelős államtitkár részvételével köszöntötték a Győztesek Versenyéről hazatérő sportolókat. Az oroszországi sporteseményen olyan daganatos, leukémiás megbetegedésből gyógyult 7 és 16 év közötti gyermekek versengtek egymással, akiknek az onkológiai kezelése sikerrel zárult. Az Együtt a Daganatos Gyermekekért Alapítvány elnöke, Takácsné Stalter Judit elmondta: a magyarok 18 arany-, 6 ezüst-, és 9 bronzérmet, azaz összesen 33 medált szereztek.

Aranyérmet nyert a KSI-s Földházi Zsófia egyéniben, illetve Zics Adrienn-nel és Józan Beátával csapatban az ifjúsági korú öttusázók székesfehérvári Európa-bajnokságán.

Az angliai Etonban megrendezett ifjúsági evezős világbajnokságon a magyarok kitettek magukért: egy 6., egy 7., és egy 9. hellyel zárták a vasárnap véget ért világversenyt.

Augusztus 4. és 14. között Hollandia öt városában rendezik a 8. Női Kézilabda Junior Európa-bajnokságot. A Gyurka János vezetőedző és Golovin Vladimir edző által irányított magyar U19-es válogatott az áprilisi, kalocsai selejtezőtornán a szintén továbbjutó Svédország, valamint Montenegró és Észtország előtt, csoportgyőztesként biztosította helyét a 16-os mezőnyben.

Három arany-, egy ezüst- és két bronzéremmel a magyar junior-válogatott szerezte meg Németország mögött a második helyezést az éremtáblázaton a prágai junior Európa-kupa-viadalon. A KSI-s Tóth Krisztián aranyérmes lett.

E hét második felében a magyarok részvételével, az angliai Etonban rendezik az ifjúsági evezős világbajnokságot. Az evezősök minden olimpiát megelőző évben az ifjúsági vébével tesztelik a pályát, így van ez az idei, London melletti regatta esetében is.

Letették az esküt a kínai Sencsenben augusztus 12. és 23. között sorra kerülő nyári Universiadéra, az egyetemi és főiskolás sportolók csúcseseményére utazó magyar sportolók. A válogatottat jelentős számú Héraklész Csillagprogramos alkotja.

Szerdától Székesfehérváron rendezik az ifjúsági öttusázók Európa-bajnokságát, amelyen húsz ország 58 férfi és 52 női versenyzője áll rajthoz, köztük a szingapúri ifi olimpia ezüstérmese, a KSI-s Földházi Zsófia.

Három arannyal és egy ezüstéremmel, valamint két olimpiai kvótával sikeresen, a nemzetek rangsorában a legeredményesebbként fejezte be az angliai öttusa Európa-bajnokságot a Héraklészesekkel és KSI-s versenyzővel felálló magyar válogatott.

A napokban zajlik a 11. Nyári Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál (EYOF) a Fekete-tenger partján található Trabzonban. A magyar fiatalok szorgosan gyűjtik a medálokat…

Bár elkiabálni vétek lenne, de egyre több jel mutat arra, hogy sok örömet szerezhet még a magyar szurkolóknak Tótka Sándor. A 2010-es év ifjúsági olimpiai bajnoka három érmet nyert a hétvégi korosztályos világbajnokságon, és mostantól teljes erővel a felnőtt MOL Kajak-Kenu Világbajnokságra készül.


Hírarchivum

2012 - augusztus (2)
2012 - június (3)
2012 - május (5)
2012 - április (30)
2012 - március (45)
2012 - február (42)
2012 - január (36)
2011 - december (41)
2011 - november (47)
2011 - október (41)
2011 - szeptember (45)
2011 - augusztus (42)
2011 - július (31)
2011 - június (29)
2011 - május (4)
2011 - április (4)
2011 - március (9)